Собственици на заведения в Благоевград недоволни от ограничението за работно време, внасят подписка при кмета

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Ресторантьори и собственици на питейни заведения в Благоевград ще направят опит да променят заповедта на кмета Румен Томов, с която се забранява да работят след 21 часа.

Решението на градоначалника влезе в сила на 28 октомври и бе аргументирано с нарастващия брой заболели от COVID-19. Кметът ограничи работното време на въпросните търговски обекти, като помоли "клиентите на заведенията по-бързичко да хапват", така че в 21 часа всичко да е спуснало кепенци.

Заповедта на кмета в тази й част обаче предизвика недоволството на потърпевшите от сектора. Според тях ограничението на работното време до 21 часа е лишено от логика и затова настояват то да се промени - или до 22 часа, или до 23 часа, каквито ограничения са въведени в останалите общини в обастта.

"Ограничителната мярка в Благоевград е ни рак, ни риба. Работно време до 21 часа носи огромни загуби на бизнеса, който е основен за местната икономика. Настояваме вечерният час да бъде удължен поне до 22 часа, за да има смисъл да работим и да поддържаме работните места на персонала. Ако остане сегашното положение, то всички обекти ще ги затворим и ще освободим наетите служители, защото няма смисъл да трупаме само загуби - няма как да очакваме от клиентите да хапват бързичо и да си тръгнат в 21 часа", коментираха хора от бранша.  

Затова ресторантьорите и собствениците на заведения в Благоевград ще настояват вечерният час за тях да бъде променен, така както е в останалите общини. Представители на сектора вече са имали среща с общинското ръководство, пред което са изложили своите съображения.

Дали обаче ресторантьорите ще успеят да измолят общинският оперативен щаб отново да се събере, за да преразгледа това решение – предстои да стане ясно в следващите дни. Вероятно търговците ще внесат подписка за промяна на работното време и едва тогава щабът ще се събере, за да заседава.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини