Горски и доброволци залесиха 1000 медоносни фиданки край Добринище

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

В Деня на народните будители „Държавно горско стопанство Добринище” беше домакин на доброволческа акция по залесяване, организирана съвместно с Фондация „Да спасим пчелите”.

1000 фиданки от медоносни видове - сребролистна и дребнолистна липа и акация, произведени в горските разсадници на Югозападното държавно предприятие, бяха засадени в местността Русковица край града.

Над 70 доброволци и всички служители от стопанството се включиха в акцията. Участваха и много деца, които с интерес изслушаха лекцията на инж. Георги Кушлев - старши лесничей в стопанството и един от десетките обучени горски педагози в ЮЗДП. Предстои ограждане на създадената култура с цел предпазване от домашни животни и отглеждането й с доброволния труд на горските служители.

75 орехови фиданки засадиха в последните дни на октомври служители на „Държавно горско стопанство Етрополе” по повод 75 години от създаването на Организацията на обединените нации. Залесяването се извърши в землището на гр. Етрополе и в него участваха 15 горски служители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини