Заради бума на болни от COVID-19: Предлагат ограничено работно време на заведенията в Петрич

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Да бъде въведен вечерен час за заведенията в община Петрич - за това настоява Общинският оперативен щаб в южния град, а предложението е на база на данните за тревожен ръст на диагностицирани с Ковид-19.

За периода от 26 октомври до 31 октомври в община Петрич са регистрирани нови 115 случая на носители на инфекцията, при 60 регистрирани през предходната седмица, 175 са случаите за период от 14 дни. Увеличава се и броят на нуждаещите се от хоспитализация.

Към днешна дата на лечение в база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ са настанени 47 пациенти - Вътрешно отделение - 18, Инфекциозно – 12, Неврологично – 12, ОАИЛ - 5. Епидемичната картина в община Петрич се допълва от диогностицирани и карантинирани в образователната сфера - 1 ученик, 10 учители и една медицинска сестра. Поставени в задължителна карантина са 4 учители, 44 ученици и 4 непедагогически персонал.

В тази връзка Общински оперативен щаб предлага на РЗИ – Благоевград и Областен оперативен щаб да бъде удължен до 15 ноември срокът на действие на въведените по-рано временни допълнителни мерки в община Петрич, да влезе в сила и нова мярка - намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, кафе-сладкарници, барове, детски кътове и клубове) - до 22:30 часа, като мярката влиза в сила от 3 ноември до 15 ноември.

Другите предложения са да бъдат поставени допълнителни напомнящи табели за ползване на предпазни средства и спазване на дистанция в Гробищен парк-Петрич на Архангелова задушница, да бъде засилено присъствието на служители от Общинска охрана с цел съдействие при контрол на противоепидемичните мерки, да бъде засилен контролът от страна на Община Петрич, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и създадена организация за изпълнението на противоепидемичните мерки.

От кризисния щаб призовават за отговорност и спазване на противоепидемичните мерки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини