Европа в плен на коронавируса – за 10 дни два пъти повече новозаразени

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Само за 10 дни новите случаи на коронавирус в Европа са се удвоили. За първи път вчера, континентът отбеляза 200 000 заразени за един ден. Освен България рекорден брой на новозаразени има във Франция, Италия, Австрия, Хърватия, Словения и Босна и Херцеговина.

Европа вече регистрира повече нови случаи от трите най-тежко засегнати страни - Съединените щати, Бразилия и Индия, взети заедно. В резултат на това Франция разшири зоните, в които действа вечерен час. А Гърция въвежда такъв от утре.

Германия забрани пътуванията до няколко популярни ски курорта в Австрия и Италия. А Нидерландия обяви, че ще изнася болни в Германия, защото системата не може да поеме всички нуждаещи се.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини