За часове изчезнаха противогрипните ваксини

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Все по-сериозна е кризата с  противогрипните ваксини. Новата партида е пристигнала в аптеките във вторник и буквално за часове е напълно изчерпана. По-малко ваксини от заявеното са получили и част от личните лекари, съобщи NOVA. 

„Бях поръчал 150 броя, изпратиха ми 100.Дано и след това допълнително да получим, който е изчерпал количествата си”, заяви д-р Емил Миленков.

Други обаче все ще чакат ваксините. В списъка на д-р Миндов вече има 100 пациенти, желаещи да се ваксинират. Ръстът е двоен спрямо миналата зима. С приоритет ще са по-възрастните.

„Над 65 години с хронични заболявания - вече няма да се дават на масовия потребител. Ще карам по списък, по реда на записване. Ако някой се откаже има още, които чакат резерва. Търсят по аптеките, но и там не намират”,  твърди д-р Георги Миндов.

Ваксини на свободния пазар вече няма, потвърдиха и от Асоциацията на собствениците на аптеки. Само за часове всички получени във вторник  количества са изкупени. Причината била в много по-малкия брой доставки от обещаните 70 000 бройки. А нова доставка нямало да има, твърдят фармацевтите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини