Студенти от ЮЗУ впечатлиха зрителите с „Фолклорна разходка“

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Студенти от класа на доц. д-р Бинка Добрева, гл.ас. д-р Мариана Манолева и гл. ас. д-р Валери Димчев представиха концерт „Фолклорна разходка“. Събитието, част от Националния студентски фестивал на изкуствата, бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков. Приветствия към участниците в концерта отправи и доц. д-р Бинка Добрева.

„Изключително ми е приятно тази година макар и при трудни условия за цялата страна и целия свят да направим нашата „Фолклорна разходка“. Постарали сме се да обхванем всички фолклорни области на нашата страна, а те са пъстри, красиви, мелодични и ярки“, каза доц. Добрева. Тя отбеляза, че студентите от специалност „Изпълнителско изкуство“ са талантливи, пеещи, красиви и добре стоящи на сцена.

Концертът започна с изпълнение на първокурсничката София Илиева, която е и солистка на ансамбъл „Филип Кутев“, чевъртокурсничката Беатрис Велинова и второкурсничката Моника Христова. Програмата продължи с „Добрево хоро“ в изпълнение на Денис Тодоров (акордеон), Пламен Синанов (кавал) и Владимир Любенов (тъпан).

Талант на сцената в Първи учебен корпус показаха още Венцислав Александров, Валери Цветков, Костадин Запрев, Стоян Дюлгеров, Стоян Чалгънов, Георгия Райкова, Зейнеп Вражели, Райна Пърличкова и Станислава Йорданова.

За снимките по време на Националния студентски фестивал се погрижиха студентите от катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство", под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини