Р. Томов има 15 дни да изкара на светло всички зелени площи в Благоевград, спират строежите върху тях

Андон Тодоров
Андон Тодоров

Председателят на Общинския съвет – Андон Тодоров, изпрати писмо до кмета Румен Томов, с което му напомня, че трябва незабавно да изпълни решение на местния парламент от 29-и май. С него се налага мораториум на строителството върху зелени площи в областния център. Уведомлението идва след вчерашното решение на Върховен административен съд, който потвърди ограничителната мярка, взета от местния парламент, и отхвърли жалбата на „Универсал строй консулт” ООД. Това е дружеството, което иска да построи комплекс за релакс и спорт на кортовете край парк „Бачиново”. Един от собствениците на дружеството – Георги Ганджов, внесе жалба в съда срещу решението на ОбС да се забрани застрояването на „белите дробове” на града.

Затова днес Андон Тодорв напомни на кмета, че трябва незабавно да изпълни решението на парламентаристите и в срок до 15 дни трябва да отговори на въпроси, свързани с изпълнение решението на ОбС.

Първото питане е дали е изготвен списък на всички спорни имоти, които към момента се ползват като зелени площи, но по Общ устройствен план са предназначени и за строителство. Чака се отговор от градоначалника и има ли вече списък със същите имоти, които се намират в благоевградските села. Тодоров предупреждава Р. Томов, че ако до 15 дни в деловодството на Общинския съвет не бъде внесен отговор по тези въпроси, то председателят на ОбС ще сезира Специализираната прокуратура.

Общинският съвет днес е изпратил писмо и до директора на РИОСВ-Благоевград – Ангел Геолгиев, с което го уведомява за решението на Върховния административен съд и че в момента има наложен мароториум за строителство върху зелени площи. В тази връзка Тодорв моли ековедомството да прекрати всякакви процедури относно инвестиционното намерение на „Универсал строй консулт” да строи комплекс за релакс и спорт край парк „Бачиново”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини