Лекарка от Враца и баща й издъхнаха, покосени от коронавирус

Лекарка от Враца и баща й издъхнаха, покосени от коронавирус
Снимка: pixabay.com
Доктор Петранка Лишковска, началник на отделението по химиотерапия в комплексния онкологичен център във Враца, е починала тази сутрин.

Лекарката беше покосена от COVID-19 и заради влошеното си състояние бе на лечение в столична клиника, съобщи здравното заведение, цитирано от „24 часа“.

Трагедията в семейството на 54-годишната лекарка е двойна, защото през миналата нощ в болницата за белодробни заболявания във Враца е починал и нейният баща, който също е бил заразен с COVID-19.

Д-р Лишковска бе дългогодишен и опитен специалист по медицинска онкология. Тя беше председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към КОЦ, осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от цяла Северозападна България.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на д-р Петранка Лишковска.
 
"С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на д-р Лишковска, която загуби битката с коварната болест само на 54 години. Тя ни напусна, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг и помагаше на онкоболнипациенти от няколко области на страната.
Поклон пред нейната всеотдайност и смелост", написаха от Българския лекарски съюз.
 
Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини