Студенти от ЮЗУ ще бъдат на стаж в благоевградския театър

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Студенти от специалност „Връзки с обществеността“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ проведоха среща със заместник-директора по административните въпроси на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ и актьор Севар Иванов. Събитието беше организирано по негова инициатива, с цел поддържане и обогатяване на доброто сътрудничество между двете институции.

Основната идея на срещата беше да се засили интересът на младите хора към театралното изкуство. Актьорът, който бе номиниран за „Икар“ за главна мъжка роля в "Портретът на Дориан Грей", въведе студентите „зад кулисите“ на целия творчески процес по поставянето на една пиеса от първите репетиции до премиерата на сцена.

Севар Иванов разказа с подробности за спецификата на театъра и конкуренцията между театралното изкуство и медиите за вниманието на новото поколение публика. Разкриването на  всички тези детайли, породи дискусия за методите на популяризиране на цялостната комуникационна стратегия на най-голямата културна институция в Благоевград със 100-годишна история. Акцент бе поставен и върху рекламните и PR инициативи на всеки отделен театрален проект.

На финала на дискусията бъдещите PR специалисти от Правно-историческия факултет получиха специална покана за провеждане на стажове в Драматичния театър „Никола Вапцаров“. Севар Иванов посъветва студентите да мечтаят и винаги да си поставят високи цели.

Двустранните ползотворни отношения ще продължат с практическо посещение на PR студентите в културната институция, чийто млад и амбициозен заместник-директор си е поставил нелеката задача да подтикне възпитаването на изцяло ново поколение театрална публика.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини