Времето застудява, ще духа силен вятър, в Рила и Пирин ще превали сняг

Времето застудява, ще духа силен вятър, в Рила и Пирин ще превали сняг

Днес ще духа умерен и силен вятър. Над Западна и Централна България ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, в припланинските райони количествата ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Максималните температури ще са в широки граници от 20°-22° в Югозападна България до 30°-32° на североизток. През нощта срещу неделя температурите ще започнат да се понижават.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни и на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен и бурен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите ще достигат 24 – 27 м/сек. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода - около 24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини