Кабинетът иска минималната работна заплата да стане 650 лева от догодина

Кабинетът иска минималната работна заплата да стане 650 лева от догодина
Деница Сачева

Правителството ще предложи от следващата година минималната работна заплата да стане 650 лева. Това заяви министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, която се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич. Тя подчерта и за решението на правителството за пореден месец да се осигурят допълнително 50 лв. към пенсиите. Министър Сачева представи обсъжданите четири варианта за ръст на пенсиите, като подчерта, че увеличението на доходите, освен политика, е и икономика.

Тя обсъди с актива на ГЕРБ-Добрич и различните програми в подкрепа на хора в неравностойно положение. Основен фокус в новия програмен период на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица“, посочи още Деница Сачева. „Новата тема, по която ще се работи в следващите години, е сребърната икономика. Предстои да се уточни видът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 г., употребата на технологии и развитието на предприемачество за възрастните хора", завърши тя.

„60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие. Приложението й показва и тенденция за „изсветляване“ на бизнеса“, посочи Деница Сачева. По думите й новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности. В следващите месеци основен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като съвместно с Министерство на икономиката се договаря грантова схема за 100 млн. лв., насочена към осигуряване на безопасни условия на труд.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини