Намериха жив и здрав 2-г. Мехмед в гората край Бунцево

Мехмед Юркин, снимка: МВР
Мехмед Юркин, снимка: МВР

След почти 24-часово издирване изчезналият 2-годишен Мехмед Юркин от град Якоруда бе открит жив и здрав в гората край якорудското село Бунцево. Детето бе в неизвестност от вчера, когато за последно е видяно в двора на къщата на родителите си да си играе с по-голямата си сестра. „Няма му нищо на детето, това е най-важно. Току-що тръгнаха екипи на полицията да го свалят от гората в Якоруда при родителите му. Дадох на униформените двата мои джипа, за да стигнат до мястото, където е открит Мехмед, защото с техните коли не могат да се качат догоре”, разказа кметът на съседното село Конарско – Ахмед Ахмед.

Разстоянието от Якоруда до местността, където е намерено момченцето, което е на две години и осем месеца, е поне 7-8 километра през гората. По пътя Якоруда-Велинград това разстояние е поне 15-16 километра. „Няма как толкова малко дете да измине само тези километри през гората, нито пък да върви незабелязано по главния път. Някой го е закарал дотам”, смятат разследващи. Предстоят разпити, по-рано през деня бе образувано досъдебно производство.

Над 150 души се включиха тази сутрин в издирването на Мехмед Юркин от Якоруда. На място са над 70 полицаи и жандармеристи, като до обяд пристигнаха още униформени служители.

Претърсваше се всеки сантиметър около къщата на детето, включително и адреси на роднини на семейството от Велинград. Цялата минала нощ близки и роднини издирваха малкия Мехмед в  близката гора, но безуспешно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини