300 ученици в Пиринския край са под карантина заради COVID-19

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Коронавирусът настъпва във все повече учебни заведения в Благоевградска област. В момента 300 ученици са поставени под карантина в Пиринския край заради случаи на COVID-19 в училищата им. Общо 12 паралелки ще се обучават в следващите дни в електронна среда и няма да посещават учeбните заведения. Пет са преподавателите, които са с доказана коронавирусна инфекция и също са под карантина.

По думите на експерти от Регионалната здравна инспекция, предстои при заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и ще се премине на дистанционно обучение.

Тази сутрин стана ясно, че две учителки от Професионалната гимназия по строителсто,  архитектура и геодезия в областния център са дали положителни проби за COVID-19,  което наложи осем паралелки да преминат на обучение в електронна среда.
Има сигнали за инфектирани ученици и учители и в други училища в Благоевград, които се проверяват. В Кресна един клас също е на дистанционно обучение заради заразена ученичка. Има случай на коронавирус и в гимназията в Симитли, и в Икономическата гимназия в Благоевград, и в Трето основно училище в областния център.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини