Банско с апел за активен и здравословен живот в Седмицата на мобилността

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Днес беше даден старт на EUROPEANMOBILITYWEEK – Седмицата на мобилността, в която Банско е един от 2357-те участващи европейски града. С разнообразни и многобройни дейности градът прави заявка за присъствие не само в кампания ЕСМ`2020, но да насърчи жителите и гостите на Банско към активен и здравословен начин на живот и чиста мобилност, както и към действени мерки срещу замърсяване на въздуха.

Дирекция „Национален парк Пирин” участва в поредицата общински инициативи в ЕСМ`2020 със седмично предизвикателство. Еколозите и рейнджърите призовават – „Ходи пеша, а не с кола!” от 16 до 22 септември. Безопасността на децата на улицата и пътя е приоритет за всички в община Банско. Затова, още в първия учебен ден след празничния звънец на 15 септември, децата от ОУ ”Св. Пайсий Хилендарски” и СУ”Неофит Рилски” проведоха учебни часове на терен с общински служители, пътни полицаи и учители. На няколко кръстовища в Банско се проведе обучение на деца, шофьори и пешеходци под наслов „Огледай се! Спаси живот!”.

Шофирането в цялата община на 16 септември е подчинено на мотото на Европейския ден без загинали на пътя „Остани жив! Пази живота!” Организаторите от ROADPOL защитават позицията, че отговорността за живота е всеобща и призовават за внимание по пътищата, за да защитим себе си и другите. Община Банско предлага на всички 17 септември да бъде „Ден без автомобили – на училище и работа пеша”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини