Израел въвежда 3-седмична общонационална карантина заради COVID-19

Израел въвежда 3-седмична общонационална карантина заради COVID-19

Израелското правителство въвежда строга общонационална 3-седмична карантина във връзка с разпространението на коронавирус в страната от. Мерките влизат в сила от 14,00 ч. местно време в петък.
 
Премиерът Бенямин Нетаняху обяви, че училищата също ще бъдат затворени поне за 2 седмици, след което правителството ще обмисли отварянето на началните училища, в зависимост от броя на заразените.
 
Като част от мерките се предвижда гражданите да не бъдат допускани да излизат на повече от 500 метра от домовете си, а ресторантите и местата за отдих, както и частните фирми, ще бъдат изцяло затворени. Хранителните магазини и аптеките ще останат отворени. Не са позволени събирания на закрито на повече от 10 души, а на открито – на повече от 20.
 
Все още няма финално решение за затварянето на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Решението ще бъде взето след среща на транспортния министър Мири Регев с комитет от експерти днес.
 
При необходимост от съдействие българските граждани в Израел могат да се свържат с посолството ни в Тел Авив на следните телефони: +97237292144; +97237292155; +97236961372, както и на спешните телефони: +972547640089 и +972545954379. Консулската служба ще обслужва граждани по телефона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини