Корнелия Нинова: Вие направихте промяната в БСП необратима, нека направим промяната в България необратима!

Корнелия Нинова, снимка: БСП, пресцентър
Корнелия Нинова, снимка: БСП, пресцентър

Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история - да направим пряк избор на председател. Тя го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете на партията показаха, че БСП е най-демократичната модерна лява европейска партия, това заяви днес на пресконфренция новият стар лидер на социалистите - Корнелия Нинова.

Според нея във вчерашния ден се доказа, че БСП е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура - сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно, направи показно как се правят избори. В над 1000 секции с участието на над 8000 души, без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи да предадат изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна - наистина показахме много висока организационна и институционална култура.

"Поздравявам ви, другари, които, освен в Централната комисия по прекия избор, и по места участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно за това, което показахте, че можем.

Високата избирателна активност, близо 70%, е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите ме 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидира и е единна. Всички внушения, че БСП се разцепва и се раздира от противоречия, просто приключиха във вчерашния ден", каза още Нинова.

Партията доказа, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция и единение за един човек. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Тя припомни какъв е той - чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера е бил за това. И нейният ангажимент към хората, които я подкрепили, е да продължи този курс на партията.

"И сега искам да кажа най-важното нещо: възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача- да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти", така завърши емоционалното изказване на Корнелия Нинова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини