Почти сигурно - Корнелия Нинова е новият стар лидер на БСП

Почти сигурно - Корнелия Нинова е новият стар лидер на БСП
Ирена Анастасова, фото: БСП

Централната комисия по избор на председател на БСП е обработила над 95% от общините в страната. С голяма вероятност избраният  председател на партията се нарича Корнелия Нинова  - над 80% от членовете на партията са гласували за нея. Това заяви членът  на ЦКПИ и секретар на ПГ на "БСП за България" - Ирена Анастасова, по bTV. Тя добави, че Кирил Добрев е събрал около 15% от гласовете, като все още данните не са окончателни. Анастасова информира, че активността в прекия избор на председател е над 60%.

"Благодаря сърдечно на тези над 8 000 социалиста, които създадоха организация, за да може вчерашният ден да мине спокойно, прозрачно и БСП да има легитимен избор на председател. Това са хора, които участват абсолютно доброволно, като всички те подходиха с изключителна отговорност и без тях нямаше да се случи вчерашният ден", каза още Ирена Анастасова.

Социалистите в Пиринско също избраха Корнелия Нинова за лидер на БСП. От 3700 члeнове в областта правото си на вот на вчерашния пряк избор са упражнили около 2000 души.  Нинова води убедително в общините Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Разлог, Белица и Кресна.

В Благоевград 293 бюлетини са пуснати в подкрепа на Нинова, а 36 за опонента й - Кирил Добрев. По-късно днес се очаква да бъдат обявени официално изборните резултати. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини