Полицията и пожарната служба в Разлог станаха като нови. Днес прерязаха лентата на обновените сгради

Полицията и пожарната служба в Разлог станаха като нови. Днес прерязаха лентата на обновените сгради
С официална церемония в присъствието на много гости кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев преряза лентата на напълно обновените сгради на полицията и пожарната служба в града.
 
С изпълнение на проект „Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - гр. Разлог и РСПБЗН - гр. Разлог” Община Разлог, в партньорство с Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерство на вътрешните работи, осигуриха съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в двете важни административни сгради в Разлог.
 
Приложени са пакети от мерки, които да доведат до енергийна ефективност - гарантирано намаляване на енергопотреблението, подобряване на експлоатационните характеристики на сградите. Осигурено е по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Също така е осигурена рентабилна експлоатация на сградите, което позволява тяхното устойчиво управление и поддръжка.
 
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е Община Разлог. По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Освен тези мерки по проекта са изпълнени мерки по отоплителна инсталация, подмяна на осветителни тела изграждане на соларна инсталация за битова гореща вода в РСПБЗН-Разлог, осигурява се достъпна среда за хора в неравностойно положение.
 
„Този проект е залегнал в дългосрочната стратегия за енергийна ефективност на Община Разлог. Днес той нямаше да бъде факт без солидарните фондове на Европейския съюз и добрата работа на Правителството. С тези средства ние имахме възможност да направим проекта и да го реализираме“, каза кметът инж. Красимир Герчев и благодари на целия екип, работил по изготвянето му. 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини