Държавата отстъпи имоти в НП „Пирин” на Банско за прокарване на водопровод

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Министерският съвет прие днес решение за учредяване на възмездно, безсрочно ограничено вещно право в полза на Община Банско. Става въпрос за сервитут върху част от поземлени имоти - изключителна държавна собственост.

Правото се учредява за прекарване на вода през държавни имоти за реализиране на съоръжение „Довеждащи водопроводи до напорните резервоари - актуализация“. Проектът е за изграждане на подобект от строеж на допълнително водоснабдяване на град Банско от местността Караманица.

Поземлените имоти са три и се намират в горски територии в Национален парк „Пирин” с обща площ 0,312 дка. Проектът се обосновава от необходимостта от обезпечаване на жителите и гостите на града с достатъчна по количество питейна вода.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини