В Италия преработват непродадено вино в дезинфектант за ръце
По примера на други европейски страни, италианците решиха да направят дезинфектант за ръце от непродаденото вино, за да помогнат на винопроизводителите да освободят място за съхранение на новата реколта, съобщи Euronews.
В ерата преди коронавирусa преработката на най-доброто италианско вино в дезинфектант за ръце беше просто невъзможно за представяне. Но сега правителството в Рим се принуди да предприеме подобна стъпка, за да помогне на икономически важния сектор на Италия да се възстанови от кризата, коментира медията, цитирана от агенция "Фокус".
На Апенините, след като ресторантите и баровете бяха поставени под карантина, в избите на винопроизводителите и във фабриките се натрупа огромно количество непродадено вино. Междувременно наближава сезонът на новата реколта, за която е необходимо да се направи място. Сега италианските винопроизводители, точно както техните френски и испански колеги, ще могат да доставят своите продукти на дестилерии, където виното ще бъде превърнато в дезинфектант. Съответният указ е приет от италианското правителство, отбелязва Euronews.