В Италия преработват непродадено вино в дезинфектант за ръце

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

По примера на други европейски страни, италианците решиха да направят дезинфектант за ръце от непродаденото вино, за да помогнат на винопроизводителите да освободят място за съхранение на новата реколта, съобщи Euronews.

В ерата преди коронавирусa преработката на най-доброто италианско вино в дезинфектант за ръце беше просто невъзможно за представяне. Но сега правителството в Рим се принуди да предприеме подобна стъпка, за да помогне на икономически важния сектор на Италия да се възстанови от кризата, коментира медията, цитирана от агенция "Фокус".

На Апенините, след като ресторантите и баровете бяха поставени под карантина, в избите на винопроизводителите и във фабриките се натрупа огромно количество непродадено вино. Междувременно наближава сезонът на новата реколта, за която е необходимо да се направи място. Сега италианските винопроизводители, точно както техните френски и испански колеги, ще могат да доставят своите продукти на дестилерии, където виното ще бъде превърнато в дезинфектант. Съответният указ е приет от италианското правителство, отбелязва Euronews.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини