Над 80 деца и възрастни превърнаха Добринище в столица на шаха

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Третият открит турнир по шахмат се проведе вчера в град Добринище. Престижната надпревара, която намира все повече поддръжници, събра над 80 участници от цялата страна. Основната цел на организаторите е да се повиши спортното майсторство на шахматистите, както и да се популяризира този интелектуален спорт.

Турнирът беше открит с приветствено слово от кмета на община Банско - Иван Кадев, който поздрави шахматистите и с интерес изгледа първите срещи.

Превърналият се в традиция шах фест в Добринище премина в девет кръга по швейцарската система, под главното съдийство на Георги Бедников. Силно впечатление направи детското участие тази година. Повече от 20 деца показаха изключителни умения в играта.

Официални гости на награждаването бяха Костадин Атанасов - зам.-кмет на община Банско, и президентът на Ротари клуб „Банско-Разлог” - Иван Хаджирусков. Двамата насърчиха шахматистите да поддържат своя интерес към този  изключителен спорт, който изгражда, както умствени, така и лидерски качества. Приоритет за ротарианците е програмата за подпомагане на детския спорт, подчерта Хаджирусков. 

Призьорите в различните категории бяха наградени с парични награди, а купата беше връчена на Велислав Куков - абсолютен шампион на турнира.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини