Превозвачи готвят блокада на Кулата на 2 септември, ако Гърция не отвори ГКПП-Илинден

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

На 2 септември търговски и транспортни фирми от България се готвят да блокират граничния пункт „Кулата“, с настояване другият пункт – „Илинден-Ексохи“ –  да бъде отворен за товарни превози.

След два предупредителни протеста, представителите на бизнеса, които близо два месеца търпят сериозни загуби от напълно затворения от гръцките власти пункт „Илинден-Ексохи“, потвърдиха готовността си за 10-часова блокада на ГКПП „Кулата“.

Кръстьо Веселинков – един от организаторите на протеста – заяви, че имат подкрепа на браншови и синдикални организации от международния транспорт.

Радикализирането на протеста, чиито мотиви и искания са икономически и социални, е провокирано от неколкократното удължаване на срока на ограниченията, въведени от южната ни съседка. Вчера стана ясно, че в Гърция остават в сила до 10 септември всички забрани, въведени заради коронавируса. 

Източник: Радио Благоевград

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини