Димитър Урдев: Покритият пазар в Благоевград - спешно трябва да започнат разговори за промяна

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Защо покритият пазар в Благоевград стои празен и могат ли да бъдат върнати търговците и производителите там? Тези въпроси поставя във фейсбук бившият общински съветник Димитър Урдев. Той поставя на дневен ред проблемите на тържището и въобще на сградата, която скоро ще заприлича на развалина. Публикуваме неговото мнение без редакция:
 
Преди около 20 години Община Благоевград проведе процедура за строителство на покрит пазар. На мястото на стария открит пазар бе построен нов модерен за времето си закрит пазар. Дълго време се дискутираше начина, по който да се изпълни цялата процедура, как да се защитят интересите на общината и на работещите - търговци и прекупвачи.
 
Община Благоевград придоби целият партерен етаж без магазините /това е по спомен/, срещу което предостави на спечелилия правото върху останалата част от новата сграда срещу ангажимента да я построй.
 
Двадесет години по късно положението на пазара е такова, каквото беше в началото. Сградата е полупразна, а всички търговци и производители избягват ползването й. Причините за това са много, но основната за мен е начина на управление на сградата.
 
Много спешно трябва да се започнат разговори за промяна.
 
Зеленчуковият пазар трябва да се върне там където му е мястото, вътре в сградата на партера. Да се отделят щандове за производителите от селата в общината /като може дори да се мисли отдаването им да е и на символични цени или дори безплатно/.
 
Има много възможности за по-ефективното управление с цел намаляване на експлоатационите разходи. В годините би трябвало да са натрупани достатъчно резерви от амортизационните отчисления.
 
Това е една от темите, върху които следва не просто да се замислим, а да действаме.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини