Затварят моста над река Струма в Симитли за нов ремонт

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Утре във времето от 08,00 до 17,00 часа ще бъде затворен мостът над река Струма, който свързва квартал „Ораново” с центъра на град Симитли. Няма да се пропускат никакви превозни средства, тъй като ще се извършват неотложни укрепителни дейности. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Изграждането на автомагистрала „Струма” ще реши дългогодишния проблем със стария железен мост, който вече е и опасен. Ще бъде изграден нов двулентов мост над река Струма.

Устоите на сегашното съоръжение са компрометирани, затова често се налага частично запълване на пропадания на платното и изкърпване на дупки и цепнатини, за което общината заделяше немалък ресурс от собствени средства. Старият мост е строен от немските войски по време на Втората световна война, експлоатационният му срок изтече преди години и вече няма гаранции за неговата устойчивост.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини