32 разследвания за отглеждане на канабис в Петричко

Фото: МВР
Фото: МВР

Под ръководството на Районна прокуратура-Петрич се водят разследвания по образувани 32 досъдебни производства за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Всичките са започнали през изминалата седмица, в резултат на проведена специализирана полицейска акция с участието на хеликоптер.

В района на с. Коларово са били установени засадени 102 зелени растения, които при извършен полеви тест са реагирали положително на коноп (марихуана). При оглед на място е било констатирано, че за тях били полагани грижи – окопаване и поливане. Общото количество на листната маса е около 304 кг, която след изземването е била унищожена чрез изгаряне.

Друго досъдебно производство за същото престъпно деяние е било образувано, след като в района на с. Драгуш полицаите открили засадени 245 растения от рода на коноп. За срок до 72 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор, е бил задържан П. К. Мъжът, който има предходни осъждания, е бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане на наркотични вещества в с. Кулата. Действията по разследването продължават.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини