Атрактивни битки по канадска борба в града под Тодорка

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Вчера в Банско беше даден стартът на XXIV Държавно първенство по канадска борба. Около 300 атлети в различни възрастови групи и от двата пола мерят силата на ръцете си този уикенд. Кметът Иван Кадев поздрави организаторите за усърдието и огромния труд, който полагат за развитието на този спорт в България.

„Свидетели сме как за четвърт век ентусиазмът, непреклонната вяра и непрекъснатият труд на неколцина, сред които нашите съграждани Асен Тодоров и съпругата му Вероника, изведоха канадската борба на най-високо ниво в България и постигнаха признанието, че българските спортисти са едни от най-добрите в света”, подчерта в приветствието си кметът. Той приветства състезателите за дисциплината и волята им да работят не само за физически постижения, но и за възпитание на спортсменски дух и уважение към съперника, без които канадската борба е невъзможна.

Състезанието се провежда при стриктни мерки за безопасност в читалището в Банско. То е закрито за зрители в залата, но може да се наблюдава онлайн. Община Банско е съорганизатор на спортната надпревара заедно с Българска федерация по канадска борба и местния „Арм Спорт Клуб”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини