Атрактивно състезание по канадска борба ще има в Банско, но без публика

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Град Банско ще е домакин на 15 и 16 август на 24-ото Държавно първенство по канадска борба. В състезанието ще вземат участие около 300 атлети от цялата страна. Те ще са в следните категории: момчета, момичета, юноши, девойки, мъже и жени. Състезателите ще мерят сили в сградата на читалище „Никола Вапцаров”. Заради изискванията за състезания на закрито няма да бъде допускана публика.

Любителите на този спорт обаче няма да бъдат ощетени и ще могат да гледат битките на живо в канала на Българска федерация по канадска борба и преките включвания в профилите на Община Банско в социалните мрежи.

За последен път държавно първенство по канадска борба е провеждано в Банско преди 4 години, когато беше юбилейното му двадесето издание. Тази година пък то съвпада с четвъртвековния юбилей на федерацията.

По традиция, винаги по време или в края на ежегодния Международен джаз фестивал, в Банско се провеждат и различни по формат състезания по канадска борба. Така ще бъде и тази година. С превантивна цел организаторите са отменили единствено участието в надпреварата на хората с увреждания.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини