Без изненада! Фирмата, организирала джаз феста, ще прави и фестивал „Милениум” срещу близо 400 000 лв.

Без изненада! Фирмата, организирала джаз феста, ще прави и фестивал  Милениум” срещу близо 400 000 лв.
Снимка: ИлинденПрес, архив

Софийската фирма „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД на Алекси Калев, която срещу близо 70 хил. лв. организира джаз феста в Благоевград, получи договора за организиране и на фестивал „Милениум“ на 29 и 30 септември, за който община Благоевград ще му плати още около 400 000 лв.

Комисията, провела обществената поръчка, в състав: председател – зам. кметът Василиса Павлова, и членове – директорът на правната дирекция Станислава Иванова, юристите Зоя Манова и Мила Миндова, гл. експерт „Култура“ Пролет Петкова, Атанаска Ковачева и общинските съветници Евгени Бибов, Гергана Муртова и Васил Миладинов, е препоръчала на градоначалника Румен Томов да сключи договор с класираното на първо място в надпреварата дружество и той го е направил.

Конкурент на Алекси Калев в поръчката бе обединението „БГ Фест“ ДЗЗД на „Музикален център Икономов“ ООД на Томчо Икономов, „Стройрент“ ЕООД и „Стейдж Мастерс“ ЕООД. В регламента на обществената поръчка бе обявено, че цената не е водещ елемент при избора на изпълнител. Така благоевградската фирма е елиминирана от надпреварата, въпреки че е предложила с 32 793,60 лв. по-ниска цена от софиянеца.

392 792,40 лв. е цената, срещу която Алекси Калев ще организира двудневното музикално събитие. Финалната комплексна оценка, която комисията е дала на „Бългериан лайв мюзик“, е 86,99 точки от максимални 100, срещу 68,50 точки за „БГ Фест“ ДЗЗД на Томчо Икономов.

Както „Струма“ писа, собственикът на „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД е предложил в офертата си да се ангажира с промотирането и медийното отразяване на фестивала, както и иновативната му концепция за фестивал, включващ поп, рок, джаз, класическа, електронна и други видове музика. В двете музикални вечери на сцената той е обещал да излязат 16 изпълнители – по 6 групи дневно с по 1 хедлайнер и 1 специален гост, плюс театрално изпълнение, съобразено с характера на културното мероприятие.

Кметът Р. Томов се е съобразил със становището на комисията и е подписал договора с победителя в поръчката Алекси Калев. Припомняме, че фирмата му „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД бе ангажирана с пряко договаряне без конкурс от кметския екип да организира джаз фестивала в Благоевград, който се състоя на площад „Македония“ на 25 и 26 юли.

Източник: struma.bg/

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини