Жителите на Дебрен се обединиха и дариха 3200 лв. на две семейства, загубили поминък в голям пожар

Снимка: Тюркян Ходжова
Снимка: Тюркян Ходжова

Жителите на гърменското село Дебрен показаха, че са с добри сърца и нито една природна стихия не може да ги сломи.

Местните хора се обединиха, за да подкрепят две семейства, които загубиха поминъка си в голям пожар. Огънят лумнал в понеделник в късния следобед в края на населеното място. Пламъците бързо стигнали да оборите на две фамилии и унищожили сушилни с тютюневи низи и над 500 бали със сено.

Благодарение на бързата реакция на хората били спасени намиращите се вътре животни - крави и телета.

Въпреки това загубата за двете семейства била голяма, тъй като те се препитават основно от земеделие.

"Още в понеделник призовах всички хора в Дебрен да се обединим и да подкрепим ощетените стопани. За два дни събрахме 3200 лева, които вчера дарихме на пострадалите семейства в присъствието на комисия. Много съм благодарна на всички, които се отзоваха. Щастлива съм, че нашето село се обедини и подкрепи в труден момент семействата", разказа кметът на Дебрен - Тюркиян Ходжова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини