Детска градина „Радост” в Гоце Делчев грее като слънце след ремонта

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Изцяло обновената Детска градина „Радост“ в Гоце Делчев бе официално открита днес. Ремонтът бе част от проект за обновяване на образователната инфраструктура на обща стойност 6 186 670.00 лева. Но събитието присъстваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ръководството на община Гоце Делчев, общински съветници, директори на детски и учебни заведения, родители.

Извършен е цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Обновени бяха всички инсталации на сградата. Доставено бе ново оборудване и обзавеждане за всички помещения.  

„В резултат на партньорството, което имаме с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в последните години в община Гоце Делчев се реализираха много проекти. Сред тях са цялостното обновяване на Западния квартал, по образователната инфраструктура, освен Детска градина «Радост» са включени също Детска градина «Калинка» и Второ ОУ, което е пред завършване до края на месеца. Споменавам част от проектите, за да изкажа своето уважение и благодарност към заместник-министър Николова, с която работим от доста години", каза в своето привествие кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Той допълни също, че в конкретния случай не става въпрос за обновена, а за нова детска градина, защото от откриването й през 1967 г. до момента в ДГ «Радост» са правени само козметични ремчонти.

В знак на уважение зам.-министърът Деница Николова получи от кмета на община Гоце Делчев почетния знак на града и книга, посветена на патрона на населеното място.

Проектът „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината по ИПГВР 2014-2020г., която е на обща стойност от 19 070 867,83 лв.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини