Двама министри спешно в Банско за среща с местния бизнес

Двама министри спешно в Банско за среща с местния бизнес

Министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, ще се срещне с представители на бизнеса в Банско и региона по инициатива на народния представител от ГЕРБ - Александър Мацурев. „За Банско като туристическа дестинация от световен мащаб е от  значение да се предприемат най-адекватните мерки и действия в подкрепа на туристическия бранш в региона, затова подготвяме  и посещение на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в нашия град“, коментира Мацурев.

Той обясни, че на работна среща с кмета на община Банско - Иван Кадев, и общинското ръководството са дискутирани исканията на общината за финансово подпомагане за преодоляване на последиците от пандемията и бъдещите действия  за реализацията на важни проекти за хората.

„Акцентирахме на важността от проектиране на р. Глазне до помпената станция. Обсъдихме изпълнението по рехабилитация от държавни и европейски средства на улиците "Глазне",  "Цар Симеон", "България", както и реализацията на новата детска градина , на околовръстния път на града, на рехабилитацията на езерото в градския парк , на спортната площадка в Професионалната лесотехническа  гимназия "Никола Вапцаров", каза още Александър Мацурев. В очакване е и стартиране на реализирането на проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, собственост на община Банско - сградата на Поземлена комисия, кметство Добринище и кметство Места.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини