Граждани на 10 държави влизат у нас с отрицателен PCR тест

Граждани на 10 държави влизат у нас с отрицателен PCR тест

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов издаде заповед, с която от утре в България срещу отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа, ще влизат с цел туризъм гражданите на 10 държави. Това важи за жители на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел, Украйна и Кувейт. За гражданите на Украйна изискването влиза в сила от 30 юли.

С отрицателен PCR тест в България могат да пристигат чужди граждани, пътуващи по съществени причини от останалите трети страни. Като съществени причини в заповедта на здравния министър са посочени: дейността на сезонни земеделски работници и работници в областта на туризма; на лица, пътуващи с цел обучение; пътуващите по хуманитарни причини и представителите на търговско-икономически и инвестиционни дейности.

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини