Италия въвежда тази нощ 14-дневна карантина за всички пристигащи от България

Италия въвежда тази нощ 14-дневна карантина за всички пристигащи от България

Италианското посолство уведоми външното ни министерство с нота, че Италия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пътници, пристигащи от България и Румъния. Това изискване важи и за тези, пребивавали или преминали транзит през двете страни 14 дни преди пристигането им в Италия.

По информация на италианското посолство мярката влиза в сила в 00:01 часа тази събота /25 юли/. Тя е въведена със заповед на Министерството на здравеопазването на Италия от днес. Най-вероятно затягането на контрола към пътниците от България е заради сериозния скок на заболели в последните няколко седмици в страната ни.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българските дипломатически представителства в Италия: посолството ни в Рим на телефони: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643,  мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764, както и в Генералното ни консулство в Милано на: +39 3756596458

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини