Гръцките хотелиери отчитат спад на резервациите заради задължителните тестове на Промахон

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Гръцката федерация на хотелиерите (POX) настоява за единен подход за справяне с отрицателното въздействие върху резервациите, причинено от последните действия на правителството, съобщава „Аргофилия“.

След ръст на положителните тестове за COVID-19 на туристи от съседни страни официалните служители въведоха задължителни тестове на граничния пункт "Промахон“. Служители на POX казват, че новото тестване е причинило спад в резервациите в хотели в Северна Гърция, съобщава Нова тв.

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис и неговият заместник Манос Консолас получиха петиция от POX, заявяваща, че засиленото тестване е причинило несигурност и объркване сред туристите.

Хотелиерите сигнализират, че новите процедури в средата на рестартирания туристически сезон са накарали хората да се откажат или да не успеят да резервират почивки. POX казва, че прогнозите за 40-50 процента нива на заетост са спаднали до 20 процента и не се очаква да надхвърлят тази цифра в рамките на годината.

В Крит дори и в най-популярните курорти хотелите са със заетост в диапазона от 20-30%, още преди мерките на „Промахон“ да влязат в сила.

Според POX с обявяването на такива мерки Атина "създава лоша репутация на определени дестинации“. Хотелиерите твърдят, че така се губи доверието на туристите. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини