Блокадата на Е-79 не се състоя, на полигона край Благоевград дойдоха само полицаи и журналисти

Блокадата на Е-79 не се състоя, на полигона край Благоевград дойдоха само полицаи и журналисти

Планираната блокада на главен път Е-79 при Полигона край Благоевград не се състоя. Благоевградчани предпочетоха днес да си останат у дома и да се насладят на неделното спокойствие. Едва двайсетина младежи се отзоваха на призивите за шествие и затваряне на международното шосе за Гърция. 

Инициатор на днешния митинг бе Люси Манова, която благоевградчани си спомнят като организатор на големите февруарски протести от 2013 година. Тогава тя успя да изкара хиляди хора на улицата, които първо излязаха гнева си от монопола на електроразпределителните дружества, а по-късно недоволството им прерасна в антиправителствени протести. 

Сега обаче малцина се отзоваха на призива за блокада на главен път Е-79. Полицаите, пристигнали на Полигона, бяха много повече от младежите, решили да изразят недоволството си от правителството. Днес на Полигона не дойдоха и много от хората, които присъстват неизменно на ежедневните митинги в центъра на областния град.

През последните дни протестите в Благоевград като цяло оредяват. Макар в началото да имаше гражданска енергия, много хора се отдръпнаха, тъй като митингите бяха овладяни от лица със съмнителна репутация.  Затова десетки жители на областния център избраха да пътуват до столицата, за да се включат там в антиправителствените протести, вместо да веят знамената на площада пред Общината.

Блокадата на главен път Е-79 днес не се случи. Дали това е краят на протестите в Благоевград - ще стане ясно в следващите дни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини