Ремонтират изпочупения от вандали парк „Даме Груев” в Благоевград

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Парк „Даме Груев” в Благоевград за пореден път бе изпотрошен от вандали. Злосторниците този път изпотрошиха чешма и една от площадките за скейтборд.

Това е поредното посегателство върху общинската собственост, след като под набезите на вандали попадаха арт инсталацията, кашпии и други обекти. На място бе извършена проверка от заместник- кмета по строителство и сигурност на община Благоевград инж. Янко Янков и специалисти от общинска администрация, заедно с фирмата, отговаряща за изпълнението и поддръжката на обектите в парка. Веднага започнаха и дейности по обновяване на скейтборд площадката, която ще бъде стабилизарана, укрепена и реновирана. Чешмата също ще бъде подновена и ще  бъде по-масивна. В района на парка ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение. Продължава издирването на лицето или лицата, причинили щетите и ще бъдат наложени съотвените законови мерки за техния акт.

Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали, както на полицейските власти, така и на „горещия“ телефон на Община Благоевград 073/ 88 44 34 от понеделник до петък, в работно време.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини