Окръжен съд-Благоевград с виртуална съдебна зала за видеоконферентни връзки

Снимки: Окръжен съд-Благоевград
Снимки: Окръжен съд-Благоевград

Окръжен съд – Благоевград направи технически тест на система за провеждане на видеоконференции. Виртуалната съдебна зала е в съдебна зала № 4. Системата е конфигурирана и е проведено специално обучение на магистрати и съдебни служители за работа с нея.  Виртуалната зала е оборудвана с три видеокамери, които  в реално време следят съдебния състав,  прокурор, адвокат и обвиняем.  Обзорна камера предоставя общ поглед на залата.

С новата система има възможност за отдалечен разпит на свидетели и вещи лица в реално време. Днес Окръжен-съд - Благоевград проведе тестова видеовръзка, в която се включиха Районен съд-Гоце Делчев  и Районен съд-Петрич, където системата е внедрена в специално оборудвани зали. 

Виртуалната стая е  изградена по проект  „Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебното и съдебно производство, включително и при трансгранично сътрудничество  в правораздаването“, чиято основна цел е усъвършенстване функционирането на органите от сектор „Правосъдие“, посредством прилагане на е-правосъдие.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини