Днес жителите на Гърмен излизат на протест срещу ромските беззакония

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Жителите на община Гърмен излизат на протест днес, когато се навършва 1 година от възникналия конфликт между българи и роми в населеното място. Митингът ще се проведе от 18 часа на площада пред сградата на Общината, обяви Иван Кременлиев, лидер на Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“.

Основното искане на хората е да бъдат съборени незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци“.

Недоволството срещу жителите на гетото се отприщи миналата година по това време, след меле между гърменци и роми. Месеци наред хората протестираха с настояване държавата да си свърши работата и да сложи ред с ромските беззакония. ДНСК издаде 124 заповеди за събаряне на незаконни къщи и колиби. След намесата на правозащитни организации и Хелзинкския комитет бяха премахнати само 9 постройки и събарянето на останалите бе спряно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини