В Кюстендил ще отбележат празника на черешата от 26 до 28 юни

Снимка: Община Кюстендил
Снимка: Община Кюстендил

Празник на черешата в Кюстендил тази година ще има, съобщиха от Община Кюстендил. Специалната среща на производители и почитатели на плода ще се състои в дните от 26 до 28 юни. Организатори са местната община, както и Института по земеделие – Кюстендил.

С оглед на следепидемиологичната ситуация в страната, празникът ще се проведе при засилени здравни мерки за сигурността на кюстендилци и гости на града, казват още от Община Кюстендил.

Още на 26 юни (петък) посетителите на празника ще имат възможност да закупят екологична кюстендилска продукция директно от производителите. Както всяка година, центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци и занаятчии от града, любители и гости.

Официалното откриване на празника е на 27 юни (събота) от 11:00 часа. Програмата продължава с традиционната изложба-базар на характерни кюстендилски сортове череши, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил и изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове от общинските читалища, включващи  произведения на изкуството от черешов плод, както и характерното за кюстендилския край вешало.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини