Фен-две празни седалки-фен на футболните мачове в България

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Много от нас помнят култовете реплика от филма „Опасен чар” – „Полицай-роднина-полицай-роднина”. Е, на футболните мачове у нас по трибуните картината ще е следната: фен-две празни седалки-фен-две празни седалки...

Това става ясно от заповедта на министъра на младежта и спорта - Красен Кралев. С нея се допуска присъствието на зрители по време на мачовете от Първа и Втора лига на България. Заповедта влиза в сила още за първия кръг от подновяването на шампионата в елитната дивизия, който започва този петък, 5 юни.  

Стадионите ще могат да бъдат запълнени до 30% от капацитета си. Настаняването на зрителите на съоръженията трябва да се осъществява най-малко през две седалки.

Провеждането на футболните двубои ще се осъществява съгласно утвърдената от министър Красен Кралев Концепция и насоки за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. Със същата заповед се допускат колективни и индивидуални спортни занимания във фитнес центрове и зали, без състезателен характер, без ограничения на заетостта на местата и брой на спортуващи на кв. м. Заповедта на спортния министър е на базата заповед на здравния министър.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини