Детските градини в Гоце Делчев отварят на 1 юни

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Детските градини и яслите в община Гоце Делчев ще започнат да приемат деца от 1 юни, а тези директори, които са решили, че им е нужна още подготовка, могат да сторят това и от 2 юни.

След направено подробно проучване на нагласите на родителите от страна на детските учители е ясно, че голяма част от семействата ще поемат риска да изпратят децата си на детска градина, като основната причина е изчерпани отпуски. Препоръката на община Гоце Делчев, съгласувана с указанията на МОН, е групите да не бъдат повече от 15 деца, а при децата в яслена възраст не повече от 10.

В своя специална заповед кметът Владимир Москов разпорежда на директорите на детските заведения строго да спазват заповедта и указанията на здравния министър, както и предписанията на РЗИ - Благоевград за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки от страна на персонала. Родителите трябва да попълнят декларации за информирано съгласие, като без този документ децата няма да бъдат приемани в детските заведения.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини