Узаконяват благоевградския парк „Македония” и сградите в него

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Община Благоевград е предприела необходимите мерки за узаконяване на парк „Македония“ и сградите там. Постройките са превърнати в спортни бази, в които тренират стотици деца от няколко местни клуба. През месец декември миналата година Община Благоевград бе уведомена от РДНСК, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план теренът фигурира с последното си преотреждане „обекти на Министерството на народната отбрана“. Причината за това е, че Общинският съвет не е гласувал изготвянето на Подробен устройствен план за имота.

Сградите, които се намират в парка, са с предназначение „гаражи“ и „работилници“, което прави използването им като зали за спортна дейност или спортни събития неправомерно. Всички строителни действия по тези сгради са направени без строителни книжа и без разрешение за строеж, уточняват от Общината.

С оглед значимостта на обектите и ползването им за спорт, в началото на тази година е изготвен Доклад за изработване на Общ устройствен план на община Благоевград, като се предвиди поземленият имот да стане смесена многофункционална зона. Към днешна дата са изпратени за съгласуване плановете и схемите до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД и до електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Ръководството на Община Благоевград уверява собствениците на спортни клубове и децата, които тренират там, че ще направи всичко, за да може тренировъчният процес на децата да не бъде прекратяван по никакъв начин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини