Радослав Ревански: 24 май е най-хубавият ден, най-светлият български празник!

Радослав Ревански
Радослав Ревански

Днес, в деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ми позволете да засвидетелствам признателност и уважение към всички Вас, просветители, творци, пазители на духовността !

Букви, слово, сила! Обич и добро! Това е най-хубавият ден, най-светлият български празник !

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа. На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.

Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

На многобройните учители от община Белица, пожелавам все така с любов и внимание да продължавате да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на България. Нека творческият Ви устрем бъде възнаграден чрез успехите на вашите възпитаници. А вие, ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света.

Пред светите братя, дали ни бъдеще чрез писменост, пред учителите, дали ни път поклон и благодарност !

Честит 24 май на всички, за които книгите, изкуството и културата са безценно съкровище!

Честит празник на всички самодейци и граждани на Община Белица !

Желая на всички здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването !

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини