Държавно предприятие ще изгради бензиностанции в цялата страна

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Държавно предприятие „Държавна петролна компания“ ще изгради бензиностанции в цялата страна. Това предложение направи Министерството на финансите.

Предлага се "Държавна петролна компания" да е с принципал министъра на икономиката. Целта е да се оптимизира управлението на задължителните резерви и да се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии.

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители.

Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини