Ректорът на ЮЗУ получи завоюваните медали от студентите спортисти

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

На тържествена церемония днес, преди началото на Академичния съвет ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“, доц. д-р Борислав Юруков получи спечелените купи и медали от студентите-спортисти. Треньорите и капитаните на отборите по баскетбол и волейбол връчиха на ректора купите за първо място от Националната студентска универсиада.

В Русе при изключителна конкуренция между 25 университета от страната, спортистите на ЮЗУ "Неофит Рилски" извоюваха 6 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, което нареди университетът на престижното 3-то място след НСА "Васил Левски" и УНСС. Медали и купи на ректора връчиха и състезателите от зимните спортове, които завоюваха комплексно второ място на зимната универсиада.

Отборът по баскетбол с треньори Божидар Гьорев и Николай Хаджиев се срещна на оспорван финал с отбора на домакините от Русенския университет "Ангел Кънчев" и спечели шампионската титла.

„Тези успехи ни костваха много труд и много тренировки през цялата година. За трета поредна година сме шампиони, а това показва, че трудът носи невероятен резултат. Много съм щастлив и доволен от момчетата и това, което постигнаха“, каза старши треньорът на баскетболния отбор Николай Хаджиев. Според него за постигането на такъв невероятен успех е необходимо голямо, спортно сърце и спазване на треньорските препоръки. Треньорът подчерта, че подготовката и базата, която предлага Югозападният университет „Неофит Рилски“ са на много високо ниво.

„Югозападният университет предлага специалност „Треньор по вид спорт“. Сред различните видове спорт са футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, ски бягане и биатлон, ски алпийски дисциплини и сноуборд, таекуондо ITF, тенис, плуване, борба, лека атлетика. Ставаме много сериозна конкуренция на Националната спортна академия „Васил Левски“, каза Николай Хаджиев.  Той благодари за подкрепата на ректорското и деканското ръководство, както и на всички момчета, без които този успех не би бил възможен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини