РИОСВ даде Община Благоевград на публичен изпълнител заради 8,5 млн. лв. неплатени такси

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Инспекцията по околна среда и води в Благоевград е дала общината на публичен изпълнител заради 8,5 милиона лева неплатени такси по закона за отпадъците от 2012 г. досега. Това обяви след извънредната сесия в областния център заместник-кметът по финансовите въпроси Ясен Попвасилев, който поема управлението на Благоевград след отстраняването на Румен Томов, чиито пълномощия бяха прекратени предсрочно с решение на Общинската избирателна комисия.

„РИОСВ иска да даде общината на публичен изпълнител за неизплатени такси по чл. 64 и чл. 60 от Закона за управление на отпадъците в размер на 8,5 милиона лв.“, каза Попвасилев и уточни, че периодът е от 2012 г. досега.

Той допусна, че е „напълно възможно“ да бъдат запорирани сметките на общината, въпреки че искът на екоинспекцията ще бъде обжалван.

Източник: БНР

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини