200 часа обществен труд за мъж без маска от Благоевград, наричал "смешковци" полицаи в двор на храм

200 часа обществен труд за мъж без маска от Благоевград, наричал смешковци полицаи в двор на храм
Снимка: Главна прокуратура

Мъж от Благоевград призна вина и сключи споразумение с прокуратурата за това, че е нарушил грубо обществения ред.

На 18 април около 18.40 часа в църквата в квартал „Грамада“ З. Ч. е извършил непристойни действия, изразяващи се в явно неуважение към обществото и придружени със съпротива на орган на властта. Мъжът отправил непристойни думи към служителите на реда, като ги наричал „духачи“, „смешковци“, „Ха-ха смешковци, хайде да ви видя как ще ме задържите“, „Шибаняци, нищожества“, като при последвалото задържане се дърпал, псувал и заплашвал полицейските служители, че ще ги пребие, като нанесъл два удара с крака по краката на инспектор Е. М.

Съдът прие, че деянието се отличава с изключителен цинизъм – извършено е на православен празник в района на православен храм, при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемилогичната обстановка и при незачитане на указанията на органите на реда и при отправяне на заплахи и обиди към представител на органите на реда и оказване на съпротива при задържане.

Причина за агресията на мъжа е забележка от страна на полицаите да ползва предпазна маска на лицето, докато е на служба в храма.

Съдът наложи на З. Ч. наказание ,,Пробация” - „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 10 месеца. Освен това мъжът ще трябва да положи 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини