Тестването в Симитли продължава, изследваха над 200 души

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Тестването на жители на община Симитли продължава.

„Беше направена проверка на статуса на всички от Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиаторите, служители в администрацията и кметовете на населените места от общината. Над 200 човека бяха тествани с PCR – тестове. Очакваме резултатите в понеделник“. Това казва за Радио Благоевград Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Община Симитли.

26 служители в администрацията вече бяха тествани, след като бе потвърдена положителната проба за COVID-19 на шофьора на кмета. Всички тестове, които бяха направени на служители в администрацията, са отрицателни. Положителни са PCR - тестове на всички в семейството на шофьора. Те са поставени под карантина в дома си за 14 дни.

Отрицателни са всички дванайсет РSR  теста на лекари, медицински сестри и санитари от Вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград. Резултатите съобщи началникът на отделението д-р Румен Кондев за Радио Благоевград. Отрицателни са пробите и на двама пациенти с пневмонии от отделението, които са били съмнителни. По думите на завеждащия, взети са още проби на медицински лица, които от днес са на работа.

След направеното тестване Вътрешно отделение на благоевградската болница продължава своята работа. В неделя в отделението беше приет пациентът от град Симитли, който след положителен РSR тест бе преместен за лечение в инфекциозно отделение. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини