Каракачанов: Бойко Борисов има качествата за президент

Снимка: Faktor.bg
Снимка: Faktor.bg

ВМРО няма да играе в чужди отбори на предстоящите президентски избори, а заедно с Патриотичният фронт ще имат своя кандидатура. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов днес в Благоевград.

Според него, крайно време е страната ни да има държавен глава, който да се съобразява с националните интереси.

"Не може президентът да се опитва да се подмазва на този или онзи международен чиновник и да говори неща, които нямат нищо общо с реалните интереси и политика на България. Може ли на 3 март държавният глава да ни говори Крим. На този ден трябва да се говори за Санстефанска България", подчерта Каракачанов.

По думите му, подобни недоразумения не бива да се случват повече в политиката на България, защото смисълът на един президент е да бъде регулатор на политическите процеси, а не да си води някаква собствена политика.

Каракачанов заяви, че ВМРО има готовност за своя кандидатура за президентския вот.

"Въпросът е Патриотичният фронт да има единно мнение и оттам нататък да се търси разширяване на този периметар, защото процесите подсказват - идва края на така наречената либерално-глобалистична ера. Мултикултуралистичният модел се оказва, че никога не е съществувал. Европа се напълни с хора, които не идват, за да се интегрират, а да налагат своя модел, който няма нищо общо с хилядната история на европа", допълни лидерът на ВМРО.

Той бе категоричен, че Бойко Борисов има качествата да бъде президент.

"Не искам да коментирам дали ще се кандидатира. Той е лидер на друга политическа формация. Видяхте интригата отпреди няколко дни между лидера на ДСБ и сегашния президент. Не искам да влизам в подобни ситуации да казвам кой може и кой не може, дали бих, или не бих подкрепил. Борисов има своите качества за президент. Ако реши да се кандидатира, тогава разговорът става малко по-различен", допълни Каракачанов.

Думите на Борисов, че ако представителите на Патриотичния фронт напуснат управлението заради Изборния кодекс няма да са патриоти, Каракачанов коментира така: "Да се учим на патриотизъм ли с премиера Борисов? Ако иска ще му изнеса няколко лекции. Сега - сериозно. Защо казваме, че ще напуснем управлението? Защото има един проблем, който наблюдаваме 15 г. - гласуването в Турция. Патриотично ли е българският парламент и правителство да позволяват една държава като Турция, която се управлява от олигархична, неоосманистка и ислямистка партия, да ни се меси във вътрешните работи?"

"Там се гласува по инструкция на турското правителство и се гласува за турски партии. Патриотично ли е това да продължава? Ако г-н Борисов ми каже, че е патриотично, Турция да ни се меси във вътрешните работи, вероятно имаме разминаване в понятието патриотизъм. За нас той е - България сама да решава своето бъдеще, българските граждани, а не Ердоган да преценяват кои партии и с колко влизат в парламента. Следователно патриотизмът е да се отреже възможността на Анкара да ни се бърка в нашите работи. Има още 2 дни, в които колегите от ГЕРБ и РБ ще сверят своите разбирания за патриотизъм и най-накрая заедно ще отхвърлим президентското вето", добави още Каракачанов.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини